Samsung и LG с нови eco-friendly монитори

вторник, 14 април 2009 г.
Радвай се народе! Ето, че на мода почват да навлизат зелените монитори :)





Те ще предлагат чудесно възпроизвеждане на зелен цвят! Не мислите ли?

...

Амм... Не, не точно за такива "зелени" монитори исках да пиша :). А за такива:

Samsung

Любимата ми компания Samsung анонсира пускането на нова серия монитори SyncMaster 70, които претендират, че са "зелени". Най-новата линия за сега ще бъде представена само в Корея и включва два модела: един 20" и един 23". Това, което различава тези монитори от останалите е, че използват до 1/3 по-малко от енергията (или с 33% по-малко), която харчат обикновенните такива на компанията.

Сериите SyncMaster 70 са с дизайн Touch of Color, имат матрица с време на реакция от 2ms (GTG) и контраст от 50,000:1. За сега няма повече информация относно тези монитори.






LG

LG W53 SMART сериите са страхотни за гледане на филми и спестяват енегрия. Новата продуктова линия замества старата W52. Най-голямата разлика е наличието на автоматичен контраст, който контролира яркостта на светене на задната лампа спрямо това, дали в помещението, в което се намира, е светло или мрачно. Това "умно" нововъведение намалява общото енергопотребление на монитора и на практика е по-добро за очите.



Тези монитори също така ще имат и филмов режим (Cinema Mode), който елиминира разсейването до като гледате видео. Осветлението напълно потъмнява на целия екран с изключение на самото видео. Има и вграден римайндър (който може да изключите по желание), който ви напомня да си вземете почивка.



Друго интересно нещо е, че бутоните за калибриране на монитора са си изгасени. Те ще светват само, когато сензор отчете наличието на пръста ви в непосредствена близост до бутоните.



Подобно на Samsung, и тези монитори ще са с контраст 50,000:1 и 2ms време на реакция. Мониторите се очкават в Европа още през този месец (април), като по размери ще варират от 18.5 до 27 инча. Моделите от 21.5 инача на горе ще са full HD.

Източници: http://www.slashgear.com/
http://www.dcviews.com/press/lg-w53.htm

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации