Как да се отървем от пролетната умора

понеделник, 13 април 2009 г.
Охооо! Охоооооооо! Щом си отворил тази статия, значи 100% страдаш от пролетна умора! Ама няма "не е вярно", ама няма "ама". Точка. Дори и да имаш и най-беглата мисъл, че не те е налегнала умора, то ти всъщност си в дълбока грешка!

Ето първите признаци, по които можеш да познаеш, че преходът зима-пролет 2009-та ти влияе. Дори да установиш един от тях, то това е сигурен признак, че пролетната умора те е гепила за гушата. Слушайте професионалните ми съвети и ще изгоните пролетната умора кат' съквартирантитиеее от Бай Брадър.

Имаш добър апетит
Симптоми: Тъпчеш се добре. Даже се тъпчеш кат' свиня.
Съвет: Това е сигурен признак на пролетната умора. Най-добре е да спреш да ядеш! Мини само на вода. Е, ако не си професионалист като мен, може да добавиш мазни банички, пържени картофи, чипсове и други тестени и мазни изделия. Във всички случаи избягвай плодове и зеленчуци! За да се бориш с депресията, е нужно да следваш диетата поне до астрономическото лято. Когато то дойде, ще ти измисля дурга нисковъглехидратна диета, защото тогава идва лятната умора.



Имаш добър сън
Симптоми: Лягаш си както обикновено и спиш минимум 6 часа като новородено бебе. Събуждаш се свеж и отпочинал като репичка.
Съвет: Човече, сериозно се замисляй за здравето си! Не може така. От къде на къде ще спиш толкова много и непробудно? Научно доказано е, че това е нездравословно. Веднага намалявай съня. Още на следващата нощ е нужно да се пробудиш поне 2-3 пъти. Всяка сутрин си пускай 5-6 силни аларми.

Нямаш главоболие
Симптоми: Глвата не те боли.
Съвет: Лелее, е тук яко си загазил! Трудно мога да ти помогна. Във всеки случай можеш да си помогнеш сам. Като за начало можеш да си намериш една хубава тухлена стена и да си поблъскаш главата в нея. Или пък да пошофираш из софийските улици за половин-един час. Това последното гарантира добри резултати.



Липса на постоянна отпадналост
Симптоми: Чустваш се постоянно бодър, чустваш прилив на сили сякаш можеш да постигнеш всичко.
Съвет: Са, ние ша се борим ли с пролетната умора или нема? Според най-нови дългогодишни изследвания е доказано, че ако не се чустваш постоянно отпаднал, значи нещо не е наред. Ангажирай се с двойно повече работа, работи до късно, нервирай шефа си, следвай диетата ми и избягвай съня. Така е по-добре. Съвсем скоро ще почнеш да чустваш постоянна отпадналост, а пролетната умора няма и да усетиш как е отлетяла.

Имаш чуство за хумор
Симптоми: Смееш се често, а самият ти разправяш вицове и смешки, на които дори околните се смеят.
Съвет: Това усмивка ли е, което виждам на лицето ти? Веднага да се заличи! Много е нетипично да се смееш, особено пък пролетта. Да не говорим колко е нездравословно! Статистически погледнато всеки, който се е смял или усмихвал през животът си, е умрял. Така че, за да прогониш пролетната умора - никакъв смях.



Е, знам, че ти помогнах много в борбата ти срещу пролетната умора, няма нужда да ми благодариш. Изпълнявайки стриктно указанията ми, ти вече се чустваш отлично кат' добре изпържено кюфте.

Из "Професионалните съвети на проф. Уиски"

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации