20 причини да харесвам България

вторник, 7 април 2009 г.
[ирония]

Харесва ми в България защото:

1. Обожавам асфалта в дупките! Когато си взема новото ми Бентли, ще има да си го джуркам из най-добрите дупки!

2. Особено ми се нрави приличното държание на милите шофьори. Ех, каква феерия от клаксони и обичливи думи се разменят на всяко едно кръстовище! Получава се една, така, приятно изнервена обстановка - пилешка супа за душата!

3. Хората, когато са извън колите си, също са много мили и усмихнати, и винаги много отзивчиви! Винаги всеки е готов да ти помогне! На никой никога не му е крив деня, а и няма да се опита да те излъже или да ти се разкрещи просто ей така.



4. Много ми харесва да ми спират без предупреждение най-редовно неща, за които си плащам. Като например топлата вода, тока, телефона и интернета.

5. Крадци ли? Такова понятие у нас не съществува! Е, понякога нахлуват с взлом разни съмнителни типове у нас, но ако ги бях срещнал, щях да ги почерпя с хляб и сол, щях и мезенце да им направя, пък после и сливовата да отворя... Берекет! Заслужават все пак, на гости дошли.

6. Обичам чистия ни въздух. Значи, като си поема дълбоко въздух, особено се кефя на диоксините, които поглъщам, мирисът на изгорели от заводи отпадъци, горящи контейнери и изгорели газове от коли. Както и на над 180-те токсични съединения, които се образуват от време на време, и които са особено полезни не само за нас, но и за природата ни. В най-добрия случай като литнат в атмосферата, после пък взимат, че падат като прекрасни пролетни киселинни дъждове и наторяват блажно тучните ни ниви и поля!

7. Ако не пушиш и не пиеш - не си куул. Ама никак! Сори, пич. Почвай да пушиш веднага и взимай тази бира, че на нищо не приличаш! Защото иначе си мизерник и кръгла нула! Капиш?

8. Обичам вкуса на меламина! А пък меламиновите ни вафли с алфатоксични фастъци нямат равни!

9. Знам, пък и вие знаете какво ядете. И сме пре-спокойни, че в храните ни няма нищо вредно. Всички хранителни стоки са ни с полезни Е-та, замразените ни меса не се излежават повече от 10-тина годиники, а плодовете и зеленчуците ни са без грам пестициди.

10. Купувам спокойно, защото всичко се контролира и инспектира по най-строги мерки, като производителите спазват стриктно всички законови и препоръчителни изисквания, използват безвредни химикали в производството на продуктите си, и описват на етикетите всичко, което слагат в хранителните си стоки.



11. На тема екология няма равни на нас! Всеки го е грижа за екологията и всеки е наясно! Най-малкото е, че си изхвърляме редовно и разделно отпадъците, после добри чичковци ни събират боклиците разделно и накрая се рециклират и оползотворяват повторно!

12. Добре сме възпитани - никога не псуваме като каруцари! А още от училище знаем, че за тройка е нужно да понабием и сплашим глуповатата даскалка. Ако не мине номера, звънкаме на тати. Междучасията запълваме с някое косче. Пътувайки с кола пък, никога не изхвърляме фасовете си, пластмасовите шишета, пликовете, опаковките и другите досадни неща през прозорците. Не е възпитано, все пак.

13. Пролетта у нас ми е любим сезон! Тази пролет дърветата ни цъфнаха с нови 1 000 000 найлонови торбички!

14. У нас продължителността на живот е най-висока, а степента на опасни болести най-ниска. Това е защото всеки един от нас е експерт в личното си здраве и хранителните си навици, живее в особено благоприятна и чиста обстановка, и много знае винаги за всичко.

15. Да развиваш частен и честен бизнес у нас е особено удачно и напълно безопасно! Тук спокойно можеш да се реализираш. Винаги ще намериш добри приятели, които ще ти помагат в начинанията и никога няма да ти забият нож в гърба. А и няма да ти пречат на бизнеса. Дори напротив! Ще ти подарят по някоя и друга секирка в бронята на колата ти, пък може и да те поотвлекат, но това е с цел подобряване на бизнесвзаимоотношенията и подкрепа на икономиката ни.

16. Америка била нацията на бързото хранене и сандвичите. Ооо, българите сме по-добре. Ние сме нация на пиците на парче, дюнерите и бирата.



17. У нас законите са си железни закони! Няма 6-5, няма никакви дупки. Закона всеки гледа да го спазва и изпълнява. А ако някой се опита да бъде над него, то той бива погазен от тежката му ръка и биде бутнат зад решетките. Темида е безцеремонна и бързо действа.

18. Някога преди годни подкупът е бил на мода у нас. Но не и сега! Сега това е отшумяла практика. Високо платените ни чиновници, полицаи или доктори, никога не биха приели подкуп.

19. Ако нещо у нас може да се направи като хората, то винаги ще се направи като хората. Това е закон!

20. Политиците ни са високо ерудирани и тачени хора. Не са корумпирани и винаги се допитват до мнението на обществото по всякакви въпроси, и то без да гледат собствените си интереси. Да, Станишев е секс символът на България.

[/ирония]

Е приятелю, кажи ми как да не обичаш България?

2 коментара:

dimitrov566 каза...

Да се борим за една истинска България 08.04.2009 пред НС от 11.00

Ivan Hristov каза...

Mnogo obicham Bulgaria!!!

Публикуване на коментар

Популярни публикации