Ще си спреш ли осветлението, моля.

четвъртък, 26 март 2009 г.
ОК, навярно повечето от вас вече са чули за инициативата за спирането на тоците тази събота. Повече информация може да намерите тук. Чудя се обаче, колко от вас наистина ще спрат лампи, компове, телевизори и друга ел. техника? Ти от тези, на които не им пука ли си, или от тези, които ще дръпнат шаутерите и смятат, че каузата е полезна за Земята?

За мен изборът е ясен - свещи :). Но са избрали неособено подходящ час, защото събота вечер по това време едва ли ще съм си у нас, а и навярно малко хора ще са си в къщи. Все пак е... събота вечер :). А и има хора, които за 5 минути дори не биха си иключили телефона, пък камо ли лампите.

Но това не пречи пак да участваме. Тази година поне София ще се представи както подобава, защото миналата година спирането на столичното осветление беше за смешните 5 минути... Но сега изглежда много повече хора са информирани, а и има много други български градове, които ще участват. В някои софийски ресторанти ще спират осветлението за час и ще минат на свещи - предпоставка за доста уютна и романтична обстановка ;). Пред Народния Театър ще свирят някакви групи. В Каварна пък ще правят дискотека с факли. Сигурно има и куп други инициативи, стига да се намират сподръжници.

Моят призив е: Спри тока и помогни на Земята!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации