Безшумното диско е... доста шумно :)

неделя, 1 март 2009 г.
Безшумното парти без съмнение е уникална клубна концепция и се радвам, че бях на първото по рода си такова в България :).

Много хора могат да кажат, че идеята е тъпа, но те дори не знаят какво изпускат (собено мацитее). Специално на смирнофффффското парти (както и на всякъде другаде по света и у нас) в зала Универсиада даваха безжични блутууут слушалки, на които имаше възможност да си сменяш измежду цвай канала. Така си избирах музикалният сет, който повече ми харесваше.

Когато влязох вътре, очаквано картинката беше доста смешна. Двама диджей миксират, а музика не се чува. За сметка на това, от време на време се чуваха разни крясъци, припевки и други нечленоразделни мученета на кефещите се. Други пък викаха високо, докато си говорят, защото ги мързеше да си намалят музиката или да си свалят слушалките. Което, погледнато от страни, пак е смешно. Единственото, което ти остава при такава неловка на пръв поглед гледка, е направо да налупваш слушалките и да се включваш във веселбата. И тогава вече всичко си идва на мястото. Регулираш си набързо звука и си се чустваш комфортно.

По-нетърпеливите бяха вече в транс вълна и куфееха, мятайки ръце , крака и... Някои даже забравяха, че носят слушалки, защото всъщност не е особено препоръчително да си мяташ металически главата - рискуваш да останеш без музика, когато ти хвръкнат слушалките ;). Но те добре пасваха и нямаше особено много акцесии от този род.


Така изглеждат слушалките за 90 евро

Плюсовете от това, че слушаш през слушалки са безспорни. Можеш по всяко време да си сменяш станцията. Когато ти писне, просто спираш музиката или си сваляш слушалките. Ако искаш да кажеш нещо на приятелите си, вече това изобщо не е проблем. Поръчките на питиета никога не са били по-лесна задача и няма неразбираници заради високата музика.

Слушалките имат и зелен/червен светлинен индикатор, по който можеш лесно да се ориентираш кой какво слуша. Което, всъщност, е доста полезна екстра. А това ме навежда на мисълта, че можеха да направят да светят и с различна яркост спрямо силата на звука, за да се вижда и кой колко силно слуша.

Минусите са, че след 3-5 часа почва да ти убиват на ушите и се налага да ги сваляш по-често. Басът също така не се усеща така, както би бил в някой качествен клуб. Все пак колкото и да са добри, са слушалки. Дргуо кофтакис нещо е, че примерно си слушаш на някоя станция нещо, а по едно време чуваш как всички крещят и ти сменяш на другата, за да чуеш к'во аджеба става.



DJ Flo предлагаше разни странни леко чил-оут миксчета, докато репертора на диджей но диджей беше доста разнообразен

Диджейът но диджей в опитът си да пуска разнообразни парчета чак се осра! Значи к'во слушахме. Като започнем от I'm a barbi girl(!), преминем през устата, детство мое(!!!), стандартните хитове, и стигнем до Rage Against The Machines и System Of A Down. Доста беше забавна реакцията на всички, когато пусна барбито. По едно време пускаше и някакво сръбско и руски песнички, но слава богу имаше втори канал. Или канал 2, както му викахме. Там пък добре, че флораторката се омиташе от време на време, че да пускат малко електронно. Не, че беше особено, но имаше и TIESTOOO ;))).

По едно време някъде след 3 часа оня, недиджейя, нещо зараздаваше средни пръсти. Ние не му останахме длъжни. А и ръсеше някакви простотии. Пияница. Предполагам това се дължи на факта, че е холандец. Ние пък му сложихме позвището водопроводчик, тъй като на мен ми заприлича много на супер марио.

Между другото, имаше и един с тромпет. Е тоя бацеее беше добър и беше наистина добро допълнение. А и единственият инструмент, който можеше да се чуе и без слушалки. Всъщност, по някое време можеше да караш и без слушалки, когато ръгваше некой голем хит и всички припяваха.


Стената със забавните SMS-и (естествено съм снимал с телефон и нищо не се чете)

На стената на смс-ите вървяха разни забавни такива от рода на вицове за бат бойко и Лили Иванова, свалки, рикуести за песни, бъзици за слушалките и какво ли още не. Забавно.

За всеобщо съжаление най-добрия канал (3-ти канал чалга) не работеше. Ташака на страна, ама дори не видях трева да се врътка деа. Как може такова безобразие.

Като за накрая си пожелахме пак да дойдат. Аз лично пак бих отишъл на подобно мероприяте. Най-малкото е различно и... абе кефи :).

Ай поздрав с I can't get no... :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации