Ултразвукът - причина за мутации при бебетата?

неделя, 11 април 2010 г.
Ново научно проучване показало, че ултразвуковото изследване (УЗИ), което се прави на бременните жени, може да попречи на развитието на клетките в главния мозък на плода. Проучването буквално подронило блестящата репутация на това толкова популярно изследване. Учени от Йелския университет доказали, че ултразвуковите вълни оказват негативно въздействие на нероденото бебе - а именно на неговите нервни клетки, съобщил немският вестник Die Zeit.

Група под ръководството на авторитетния невробиолог Паско Ракичка подложила бременни мики в течение на последните три дни от тяхната бременност на ултразвуково изследване с различна продължителност - с помощта на прибор, който обикновено се използва за изследване на хора. След това в мозъка на новородените мишки учените търсили маркирани неврони, които в течение на три дни преди раждането обикновено се преместват в определени части на мозъка.

Като цяло мозъкът на новородените мишлета нямал никакви видими отклонения, неговите размери били стандартни. Но при всички животни, които преди раждането били подложени на ултразвуково изследване в течение на 30 минути и повече, така наречените неврони Е16 след разждането не се преместили в съответното място в кората на главния мозъкт. Те сякаш се "заблудили" в по-дълбоките словеве на сивото вещество. Количеството на "заблудилие" се клетки нараствало заедно с ултразвуковото натоварване. В тези клетки отсътвали определени химически характеристики на правилно позиционираните неврони, а такива нервни клетки вече не могат да изпълняват функцията, която им е определена от природата.

По същество, в резултат на ултразвуковото изследване, настъпва пълна мутация на клетките с деформация на ДНК.

Ултразвуковото изследване използва звукови вълни с висока честота, които, преминавайки през течна среда, се отразяват от плътен обект, в дадения случай - детето. Отразените вълни се преобразуват от датчик и изображението - скелетът и вътрешните органи на бебето - се появяват на екрана на монитора.

***

Никой не говори за факта, че децата, намиращи се в утробата на майката, реагират бурно на това изследване, отговаряйки с интензивни движения. Тази особеност дори мнозина "умни глави" използват като тест по време на бремнността, когато бременната жена изведнъж изпада в ужас, че нейното дете дълго не мърда. УЗИ стимулира движенията на плода и предизвиква ускоряване на сърцебиенето му.

Детето чувства негативното въздействие и реагира рефлекторно на излъчването, опитвайки се да се защити. Любопитството не е достатъчно основателна причина за това да се подлага детето на потенциална опасност в името на съмнителни цели, например узнаване на пола му.



В САЩ Националния институт за здраве не е одобрил задължителното ултразвуково изследване за всички бременни жени. Руски учени пък смятат, че ултразвукът предизвиква изкривявания в ДНК. Това значи, че в наследствената програма може да настъпи "авария": изкривяването на полето полето ще формира повредени тъкани - от тях няма да може да се развие здрав организъм.

***

След ултазвуковоата диагностика в ДНК на изследваните хора се появяват нови аномални вълнови структури. Тази вълнова матрица се съхранява и формира нови нарушения в наследствените програми. И това може да има катастрофални последствия за бъдещите поколения. Всички последствия от прилагането на ултразвукови изследвания обикновено се проявяват след 15-20 години във вид на генетични и имунни заболявания, но това, което е особено страшно, е, че тези болести се предават и на следващите поколения. Нещо, което писателите фантасти и създателите на филми на ужасите биха нарекли "раждането на мутантите".

По материал от "Лечител", 14.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации