Много вкусна и бърза рецепта за техина :)

четвъртък, 2 юни 2011 г.
Това е рецепта за техина (tahini, сусамен тахан), от която ще си оближете пръстите!


Взимате си буркан био техина 300 гр. (аз препоръчвам от карфур, защото е най-евтината био такава) и сипвате 150 гр. в ~600 гр. съд. Добавяте по малко вода и разбърквате с миксер, докато набъбне до около ~500гр. Побелява. Гледайте да не е твърде рохко или гъсто. Докато разбърквате, добавяте: 1/2 сл морска или дълбочинна сол; слагате копърови връхчета, докато позеленее; разбивате 2 до 4 скилидки чесън; изтисквате 1 лимон заедно с пулпа. Това е. Бързо, супер вкусно и здравословно :)

2 коментара:

Unknown каза...

10 години ядох ТАХИНА по арабкия свят, но нито един път не видях приготвена с копър, та чак и зелена...но не ми пречи да пробвам, нали?

Ivan каза...

Е, сега си давам сметка, че "позеленее" е силно казано :). Няма нужда да се слага твърде много.

Публикуване на коментар

Популярни публикации