Това е рецепта за техина (tahini, сусамен тахан), от която ще си оближете пръстите!
Взимате си буркан био техина 300 гр. (аз препоръчвам от карфур, защото е най-евтината био такава) и сипвате 150 гр. в ~600 гр. съд. Добавяте по малко вода и разбърквате с миксер, докато набъбне до около ~500гр. Побелява. Гледайте да не е твърде рохко или гъсто. Докато разбърквате, добавяте: 1/2 сл морска или дълбочинна сол; слагате копърови връхчета, докато позеленее; разбивате 2 до 4 скилидки чесън; изтисквате 1 лимон заедно с пулпа. Това е. Бързо, супер вкусно и здравословно :)
...
Преди 8 години
2 коментара:
10 години ядох ТАХИНА по арабкия свят, но нито един път не видях приготвена с копър, та чак и зелена...но не ми пречи да пробвам, нали?
Е, сега си давам сметка, че "позеленее" е силно казано :). Няма нужда да се слага твърде много.
Публикуване на коментар