"София става все по-чиста!"

неделя, 9 август 2009 г.
На скоро видях една реклама на новооткрита верига магазини DM. В нея пише "София става все по-чиста!" В първият момент човек си представя как в София боклуците изчезват, а някоя водоноска мие улиците. Ала кой би си помислил, че това е реклама на верига магазини за козметика? Shocking!



След това с по-малки букви пък пише "Тук съм човек, тук пазарувам". Първо ни обиждат, че ние, софиянците, сме мръсни и не сме се поддържали, а после и маймуни ни изкарват, ако не сме стъпили в ДМ! Значи излиза, че след стъпването на тези дрогерии у нас, хората почват да пазаруват техните продукти и видиш ли, София става по-чиста. Уау! Гениално, нали? Как да не се възхити човек на такова брилянтно мислене от маркетинговия отдел на ДМ! И как да не се възхищава човек на такава благордона кауза - за един по-чист град!



Цъ. Въобще доста трудно ще ме убедят с такива жалки слогани да пристъпя в тяхната "велика" верига, но на кой му пука всъщност. Не, че съм и тръгнал да пзарарувам де. В деня на откриването обаче вдиях огромни опашки от предимно жени (логично), които се бутаха на касата. А около магазините беше нещо обичайно да виждаш хора с големи пликове с логото на фирмата.




Тези котки бяха много мръсни, но след използването на 23 котешки шампоана, закупени от ДМ, София стана по-чиста!

Явнмо ДМ веригите също ги е дръннала кризата, щом са решили да разширяват дейността си и у нас. А дали реално имаме нужда от такава верига? Все пак на пазара у нас отдавна има десетки хиляди продукти и избора и без това си е достатъчно голям.

София, обаче, не само, че няма да стане по-чиста от такава верига магазини, а дори напротив - ще налива още повече химия в и без това мръсната канализация например. Така де, тук не говорим за такива работи като екология. Ху гивз а шит? А и такива фирми са далеч от каквато и да е зелена идея или практика. Пък ще кажете, че и без това сме навлязли дълбоко в лайната, па са една такава верига магазини ли да ме притеснява? Ами да. Просто ми дайте да си избирам измежду 2367 различни шампоана, 1261 кремове за лице, незнам-си-колко-си-още други продукти (разликата между които се свежда само в различни цветове, мирис и различно по обем количество химия), па нека да се чуствам човек! Кво толкова?


Тези кучета все още са мръсни, но ще си купят козметика от ДМ и ще станат хора (а и София ще стане по-чиста!)

Да ни е честита по-чистата София! :) Ше спим споко, понеже до сега си нямахме магазини за дрогерии. Несъмнено веригата ще кара хората да купуват допълнително неща, от които реално нямат чак толкова голяма нужда. Мнозинството пак става жертва на поредната маркетингова машина, от която ще му олеква по-бързо джоба, но па поне ше залъгва, че е по-чисто. Не е ли яко? Иеееее!

В следващата публикация ще пиша за една реална инициатива, която вече е стартирала, и която наистина ще направи София по-чиста!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации